jueves, 23 de marzo de 2006

23 de març de 1906-Diem NO! A la Llei de Jurisdiccions!

Sembla un acudit però no ho és...només cal llegir el primer article de la Llei de Jurisdiccions, impulsada pel fantàstic govern que tenim i aprovada i signada avui per Segismundo Moret, el nostre estimat president del consell de ministres: “podria ser condenado a muerte el espanyol que tomara las armas contra la Patria bajo banderas enemigas o bajo las de quienes pugnaran por la independencia de una parte del territorio español” em sembla que no cal esmentar de quina part del territori espanyol es tracta. Aquesta llei s’ha fet clarament arran de l’acudit publicat al ¡Cu-Cut! Perquè no pugui tornar a passar... I jo em pregunto hem de deixar que ens imposin aquestes lleis? com pot ser? on és la llibertat d’expressió?
Us adjunto alguns dels articles perquè jutgeu vosaltres mateixos:
A todos los que la presente vieren y entendieren sabed, que las Cortes han decretado y Nos sancionado lo siguiente :
Artículo 1.º El español que tomara las armas contra la Patria bajo banderas enemigas o bajo las de quienes pugnaran por la independencia de una parte del territorio español, será castigado con la pena de cadena temporal en su grado máximo a muerte.
Art. 2.º Los que de palabra, por escrito, por medio de la imprenta, grabado, estampas, alegorías, caricaturas, signos, gritos o alusiones, ultrajaren a la Nación, a su bandera, himno nacional u otro emblema de su representación, serán castigados con la pena de prisión correccional.
En la misma pena incurrirán los que cometan iguales delitos contra las regiones, provincias, ciudades y pueblos de España y sus banderas o escudos.
I un llarg etcètera...
Es tracta, directament, d’un atemptat a la llibertat d’expressió i a Catalunya! És evident que l’acudit a tocat el crustonet!
I de totes maneres, és el nostre acudit un ultratge a la nació, a la bandera, als himnes i a un etcètera infinit? i si ho és que passa? des del moment que aquest acudit molesta i emprenya a aquesta colla de babaus serà perquè s’hi veuen representats tal i com són amb tots els ets i els uts!
Ara resulta que l’exèrcit no es pot tocar! Ni física ni metafòricament! Catalans hem de fer alguna cosa, aquesta llei no pot tirar endavant, és injusta i inadequada, demano almenys una reflexió del que està passant, i animo als emprenedors a oferir propostes per solucionar-ho!

23 de març de 1906, Barcelona
Narcís Oller

No hay comentarios:

Publicar un comentario