sábado, 21 de octubre de 2006

21 d'octubre de 1906-Neix Solidaritat Catalana

Ja sabem que no ens podem quedar de braços plegats, i això hem fet! Ahir ens vam unir tots els partits catalans a la coalició de Solidaritat Catalana com a protesta per la llei de jurisdiccions, hi som tots: des dels carlins fins els republicans, la Lliga Regionalista i els federals! Vam convocar també una rebuda dels diputats que venien de Madrid i vam manifestar el nostre rebuig per la nova llei.
Era evident que des de Catalunya i com a catalans no ens podíem menjar aquesta llei ni amb patates! Des d’aquí moltes gràcies a l’activisme extraordinari de Francesc Cambó i gràcies també al de Prat de la Riba que sense ell tot això no tiraria endavant! A més a més, he sabut que intel·lectuals d’arreu del món i artistes reconeguts també estan fent els seus esforços per lluitar contra aquesta injustícia. L’altra dia, Unamuno va fer una conferència al teatre de la Zarzuela contra la llei! Des d’aquí: gràcies company! Totes les mostres de suport ens fan més grans i més invencibles! Cal tirar endavant en la persistència d’un sentit de moviment tal i com diu l’amic Maragall!
De moment, ja som molts partits units a Solidaritat Catalana, junts espero que podem fer sentir la nostra veu més que no pas per separat, esperem almenys que tinguin la decència d’escoltar-nos i encara que sigui molt demanar de no ignorar-nos!
D’aquí poc he sentit de veus fiables que podrem celebrar la festa de l’homenatge en agraïment a tots aquells que heu estat, esteu i seguireu  lluitant pels drets dels catalans! Gràcies a tots i endavant!!


21 d'octubre de 1906, Barcelona
Narcís Oller

No hay comentarios:

Publicar un comentario